Boek

Lean Six Sigma Black Belt boek

Als je de Lean Six Sigma Black Belt cursus van 5ST3PS volgt, dan ontvang je het boek “Lean Six Sigma voor het hoger onderwijs” tijdens de eerste training. Dit boek is geschreven door Master Black Belt Willem Salentijn. Het boek is uniek, omdat het een van de weinige Nederlandstalige boeken is die een compleet en begrijpelijk overzicht biedt van de Lean Six Sigma stof. Mocht je geen opleiding bij ons volgen, maar toch graag het boek lezen dan kan je het boek via de volgende links bestellen:

Inhoud van het boekLean Six Sigma Black Belt boek

Het boek bevat alle stof die je nodig hebt voor het officiële examen. De stof wordt op een logische en toegankelijke manier geïntroduceerd. Door de vele voorbeelden begrijpt de lezer goed hoe de tools in de praktijk werken. Dat is ook een reden waarom het boek veel gebruikt wordt op het HBO.

Het boek mag tijdens het examen gebruikt worden. Het examen is namelijk een ‘open-boek-examen’. Ook na het examen kan het boek nuttig zijn. Je kan namelijk nog even opzoeken hoe die ene Lean tool ook alweer werkt. Of welke Six Sigma analyse je moet gebruiken bij jouw organisatie.

Het boek biedt dus een toegankelijke en leerzame introductie tot Lean en Six Sigma. Maar het boek is ook een naslagwerk voor de verbetercoach in de praktijk.

Over de auteurWillem Salentijn

Willem Salentijn is een ervaren Master Black Belt. Hij heeft zijn ervaring uit de praktijk gebruikt om dit boek te schrijven. Het boek is geen theoretische exercitie, maar juist gericht op de praktische toepassing van de concepten. Daarom maakt Salentijn veel gebruik van voorbeelden om de verschillende concepten en tools uit te leggen.

Naast auteur is Salentijn ook docent bij 5ST3PS en de Haagse Hogeschool. Als docent heeft hij al jarenlang studenten geholpen om Lean Six Sigma te begrijpen en toe te passen. Nu kan je zijn uitleg ook lezen in het boek “Lean Six Sigma voor het hoger onderwijs”.