Master Black Belt opleiding

Master Black Belt opleiding

De Master Black Belt opleiding bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Om het theoriedeel te halen, moet de kandidaat een multiple-choice examen maken en 90% van de vragen goed beantwoorden. Voor het praktijkdeel voer je 5 projecten uit met Lean Six Sigma.

Brochure aanvragen

Inschrijven

Wat is een Master Black Belt?

Master Black Belt is het hoogste niveau binnen Lean Six Sigma. Een Master Black Belt heeft aantoonbare en parate kennis van de theorie en heeft ervaring met het succesvol afronden van projecten in de praktijk. Dit wordt allemaal getoetst voordat iemand zichzelf Master Black Belt mag noemen. In onze gratis brochure lees je meer over hoe je een Master Black Belt wordt.

De Master Black Belt is in staat om Black Belts te begeleiden. Daarnaast weet hij/zij een cultuur van continu verbeteren neer te zetten en uit te bouwen. De Master Black Belt richt de organisatie strategisch in, identificeert kansen om te groeien en is een prettig gesprekspartner voor de directie. Op het gebied van Lean Six Sigma heeft de Master Black Belt diepgaande kennis, bijvoorbeeld over data analytics, big data en RPA.

Opbouw van de Master Black Belt opleiding

De opleiding bestaat uit 10 trainingsdagen:

  1. Invoeren en Opschalen van Lean Six Sigma in de organisatie;
  2. Systeemdenken en beïnvloeden van veranderingen;
  3. Portfolio en programmamanagement;
  4. Ontwerpen en geven van trainingen en continu leren;
  5. Coachen van teams, individuen en conflicthantering;
  6. Data analytics (2 modulen);
  7. Data management en data governance (2 modulen);
  8. Lean advanced.

Elke maand volg je één trainingsdag om nieuwe kennis op te doen. Tussen de trainingen door werk je aan jouw portfolio. Na één jaar zit het theoriedeel er op en leg je examen af. In het tweede jaar maak je het praktijkdeel af. Na succesvolle afronding van het theorie- en praktijkdeel ben je een volledig gecertificeerde Master Black Belt.

Praktische informatie

De Master Black Belt opleiding kost in totaal € 4500,- (ex. BTW). Voor dit bedrag krijg je 10 verzorgde trainingsdagen inclusief catering. Verder zit bij de prijs inbegrepen: het cursusmateriaal, toegang tot de online leeromgeving, een examentraining en een voucher voor het examen. Tot slot zit er ook nog 8 uur coaching voor het praktijkdeel bij de prijs in.

De opleiding is best pittig en vereist de nodige discipline. Daarom doen we ook vooraf een intake om het een en ander door te spreken. Ook raden we aan om met de docent te bespreken welke projecten je wilt gaan doen. De projecten moeten namelijk wel van voldoende zwaarte zijn om mee te tellen voor het praktijkdeel. Voor vragen kan je mailen naar info@5st3ps.nl of bellen naar 010-8468990. Voor meer informatie kan je ook onze gratis brochure aanvragen.

Inschrijven voor de opleiding

Master Black Belt training